1:a advent

Har haft en lugn dag på jobbet sen var vi en sväng på julskyltning, men det var inte alls lika kul som när man var liten. Såg en tomte iallafall! Annars var det mest trångt med massa människor. jag fick ont i ryggen och ville gå hem ganska snabbt. johan köpte en tröja och jag en kalender för 2010.
Igår hade vi parmiddag. 2 av Johans kompisar med respektive var här. Vi bjöd på Flygande jakob och egengjord chokladpudding. Vuxenpoäng.
Känner mig lite tjock och tråkig just nu.
Ska gå och laga middag, tacos, mums. Sen blir det Zlatan fotboll - El Clasico. Yippi....


Vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.
Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.
Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.




Grattis Patte!!



Min systers käre make fyller 40 år eller nått idag, 34 kanske... Vi ska åka dit och äta god mat nu och hoppas det blir en tårta, jag e dööhungrig!
Har gått o släpat på hans paket genom hela Falu stad under em så jag fick foglossningar (ont i ryggen) och vill inte röra  mig nått mer idag.

Läjter skäjter!

Da Wedding

Igår gifte sig Karin och Tomas i Hedemora kyrka. Överallt stod det Tomas och Karin, men jag skriver Karin och Tomas eftersom det är henne jag alltid har känt. Vi är uppväxta i Västeby båda 2 och har gått i samma klass från lekis ända upp till gymnasiet. Så det var mycket roligt att få närvara den stora dag.

Festen hölls på Husby Wärdshus. Här är det vackra bröllopet i bilder:

     

       




     

     



Stort Grattis till Karin & Tomas ♥





Systerhäng

Är helt slut efter 2 nätters jobb. Tvingade mig upp tidigt klockan ett idag och har lyckats hålla mig vaken sedan dess. Måste kunna somna ikväll så jag är pigg imorgon vär ska vi på bröllop! Var nyss och inhandlade ett supersnyggt nagellack. Har inte haft nagellack på dödslänge, sen sist jag festade nån gång.. Det är för jobbigt att ta bort när man inte får ha det på jobbet.
I ♥ it!

Igår var jag och hälsade på hemma hos Linda i Myggsjön. Jenny och Selma var oxå där. Och Lova såklart.

     Alla vill hålla på Selma, räven gjorde oxå några försök.

     Vi älskar att fika!

 Tjockismagen




Nu blire fredags mys! Makaroner och bacon. Sen Chips! Och säkert lite bullar och Glögg oxå!

Trevlig helg!


Nattångest

Dagen man ska gå ut och jobba natt då mår man inte bra för man vet att man går in i en dimma i 2-3 dagar.
Jag har försökt lätta på ångesten idag genom att vara ordentlig. Sov till 10, gjorde en mumsig och nyttig smootie, åkte och simmade (älskar att visa upp min tjocka kropp i simhallen!! (..inte..)) sen hem och tvätta, äta, sova middag, byta sänglakan. Och nyss kom Johan hem, men han kände sig sjuk så han gick och la sig direkt.. Jag ska vika tvätt nu och sen börja med maten. Lax och potatis + egen sås, hoppas det inte blir katastrof. Det är en sån där "svår" rätt som jag inte är van att göra...

Idag gick vi förretsen in i vecka 23! Det som har hänt sen förra veckan är att nu känner jag ofta sparkar och att det rör sig inne imagen. Kan t.o.m. se genom kläderna ibland när det sparkar till! det är häftigt! ♥
Fick besked från försäkringskassan idag om när jag får gå hem från jobbet för havandeskap. Den 15:e januari får jag sluta på akuten, men vara kvar på SOS 50% fram till den 5:e mars. Det är inte så långt kvar nu....
Känner mig så risig idag så det blir ingen bild, tror inte att jag växt så mycket sen förra veckan heller. Hoppas på fina bilder i helgen när Karin gifter sig med sin Tomas! Bara jag kommer i klänningen fortfarande..

Igår kväll hängde jag och Maya. Först var vi och åt på Mariannes. Det var trevligt, men jag blir så ölsugen på sånna där ställen! Maten var helt ok, förutom att hamburgarn hade kunnat va hälften så tjock.


Efter det gick vi på Bio och såg till Mayas stora förtjusning "Så Olika". Den var lite seg, men M fick ju iallfall dregla lite på sin barndomskärlek Johan Widerberg som spelade djurskötare.
 själv minns jag mest honom från Ebba och Didrik:  Och då var han väl inte så väldigt snygg. Däremot minns jag att min lillasyster Jenny var faslikt lik Ebba. Dessutom bettede hon sig som henne oxå på den tiden, haha.

Nej nu till Laxen, innan jag måste iväg och jobba.

Be strong!



sunday

Har varit i Hedemora hela helgen och lekt bullmamma.
Under lördagen bakade jag, mamma och jenny lussebullar & lussekatter. De blev supergoda! På kvällen satt jag och mamma och broderade!

        

Ikväll har vi varit och kollat på ett hus igen, men det var inte så intressant. Vi får väl bo kvar här i lägenheten, till våra grannar under oss stora sorg! Undra vad de tycker om baby-gråt??
Nu ska vi äta lussebullar & pepparkakor och dricka glögg! God jul i för skott!




Vecka 22

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.





Nu känner jag äntligen att det är någon där inne. Känns som bubbel. I förrgår var det så pass att Johan kunde känna det när han höll en hand på magen!

Det bästa med att gå in i vecka 22 är att nu får jag gå direkt till förlossningen om det blir något problem och slipper alltså gå via akuten där jag känner alla.
Firade igår med att köpa våra första babykläder. jag vet att det är lite tidigt, men jag skulle byta en sak som jag fått i present och då blev det att jag köpte lite mer :) Jag lyckades iallfall att låta bli att köpa rosa grejjer! Se så söta kläder:



Och såhär "söt" är jag nu:

 


Det tar på kroppen att bli såhär tjock. Som ni ser så är jag rätt svankig, och det börjar bli tungt nu för ryggen. Har fått lov att börja öva på min hållning. Hålla in bäckenet, knipa med stjärten och ta små steg... Lite halvdrygt. Men blir det här värre så förstår jag inte hur jag ska kunna jobba fullt ut i 2 månader till.

Igår var Jenny och Selma här och hälsa på! Selma börjar redan bli en liten data-hacker


Hur gott var inte det här då???

Får man ingen riktigt söndagsstek så får man fixa en egen!



Och så Nygårds egna Julmust såklart



Inte bra för min stjärt och lår som sväller. Men vad jag ska träna i veckan!

Nu sporten, sen söndags-Film!

Arabens kalas

Igår var det fest på Kvarnberget. Kamelerna kom i karavan ingen ville missa när Bejjan var hemma och firade sin födelsedag!





Cirkeln är Rund Malin!!



Är det nått jag gillar så är det att gå på kalas tjock och nykter!! Mer sånt! Dessutom bjöds det på pizza och jag var bra sugen på att följa med och ta några varv runt stången på Etage.

Nu kommer snart araben hit och hälsar på. bäst att gömma allt godis!!

Fars dag!

Grattis min käre far på Fars-dag!!



jag kunde tyvärr inte närvara på hans farsdag-middag i kväll för jag e helt slut í huvé. Sen jag jobba natt i veckan har jag vänt på dygnet. och självklart jobbade jag dag då hela helgen. Det enda jag vill göra då är att sova middag! och då går det självklart inte att somna på kvällen. Daaah! Nu har jag tvingat mig själv att vara vaken till ikväll, börjar 7 imorgon igen.. Zzz..

...den blivande farsan får oxå ett Grattis! Han fick en sporttidning och en godispåse i present! :)


Torsdags mys!

Idag blir det många inlägg.

Nu ska jag börja med något som jag tillägnar mina kära systrar.
Jag har lyckats i köket igen! Jag gjorde bara som Rubban sa, gick efter vår kokbok!

             

            



Wooohooo! De va juh inte så svårt de där med köttfärs ändå. Så fick Johannes lite mat idag oxå!

sen firade vi in första snön med årets första Glögg! Framför Foppa såklart!

     

Stockholm

Jag var i Sthlm i helgen och träffade Malin och Gina.



           

                  

Vecka 21



Mamma och jag på mitt 29-års kalas.

Här är lite fler bilder därifrån. Det bjöds på smarrig smörgåstårta som mamma gjort!

        


Jenny och Semlan!

Jaah! Se det snöar!

Äntligen! Och på min lediga dag! Då kan jag gå ut och göra snögubbar och snölyktor hela dagen, fast så mycket var det ju tyvärr inte, inte så mycket som när jag och Johan var i Sälen och det vräkte ner för ca 1 månad sedan.

Hur härligt ser inte detta ut då??

     


Alla byrackor, en helt vanlig promenad i Sälen kring nyår


Tjejvasan 2009

Å jag längtar ut i längdspåret, men det lär väl dröjja, om det blir alls denna vinter.

Jag får gå ut på en promenad istället, eller bege mig till simhallen om jag orkar...


RSS 2.0