FörlossningenTidigt på morgonen kl 05:00 den 7:e mars gick vattnet. Jag vaknade i sängen av att det bara forsade något ut mellan benen. Hade aldrig trott att det skulle komma så mycket ut! Det forsade ner på golvet hela vägen bort till toaletten. Jag väckte Johan med ett skrik: - Vattnet går!! Han ba: - va??... sen ringde vi förlossningen, men skulle åka in först under förmiddagen. lätt att somna in efter det igen.. Nu visste man ju att det var på gång. Vi hade planerat en lång mysfrukost till Vasaloppet på tv:n under förmiddagen.. Det blev inte riktigt så, lite hann vi nog se men jag försökte mest vila och sova när jag inte hade panik inför hur det skulle gå.
Vi åkte in till Förlossningen vid 10-tiden. Men vi fick åka hem igen och vänta på att värkarna skulle sätta igång.. Gick och la mig och försökte samla krafter.. Vid 17-18- tiden började jag få mer ont. Satte på mig TENS-elektroderna. Sedan blev det mer och mer tätare och intensivare värkar. När det var ca 3 minuter mellan varje värk så åkte vi in igen.
Åter till Förlossningen klockan 21:00. Nu hade jag riktigt jävla ont, och värre skulle det bli! My God! Och en sån annorlunda smärta. Inte som mens el ryggvärk som jag fått beskrivet, utan det tröck verkligen neråt som att världens största bajskorv ville komma ut.. Var vid den här tiden öppen ca 3 cm.. Vid 22:30 fick jag börja ta lustgas. Det var en otrolig lättnad. Först kändes det som en liten fylla, men jag lärde mig suga i mig det mer intensivt under natten så jag bitvis var i en drömvärd med helt sjuka hallucinationer.. Vad som helst för att komma bort från smärtan!


Början av natten, TENS, värmekudde och Lustgas

Vid 23:30 vill barnmorskan sätta till ett värkstimulerande dropp. Blir erbjuden Epidural som jag nu verkligen vill ha!! Hade innan planerat att klara förlossningen utan det. Men nu fanns det inte en sportmössa att jag skulle säga nej, Jag ville ha Allt som kunde ta bort smärtan! Var lite nervös vilken narkosläkare som skulle lägga EDA:n men som tur var var det en gammal räv som jag visste kunde sin sak. Och det var en stor lättnad när jag sedan hade både ryggbedövningen och lustgasen. Kunde nu resa mig upp och stå för att få huvudet att tränga ner lättare.
Vid 2-tiden är jag öppen 8 cm.


Pustar ut lite mellan en värk...


Johan roar sig för att hålla sig vaken

Vid 5-tiden är jag tillslut öppen 10 cm. Men huvudet inte riktigt nere ännu.
Strax efter 6-tiden får jag börja krysta. Vilket helvete!! Det var absolut det värsta jag någonsin gjort!! I början händer det inte så mycket. Men efter ca 30 minuter har jag lyckats krysta ut huvudet. Nu vrålar jag av smärta, vilket jag aldrig hade trott att jag skulle göra... Skriker jag dööööör, vill inget mer... Tar i med de sista krafterna och tillslut..

klockan 06:51 den 8 mars 2010 på Internationella kvinnodagen, så kommer hela Meja ut!!!


Vilken lättnad!
Vilken Lycka!
Äntligen!Belöningen!!

Meja Ingrid Kristina Bodin
vikt: 3640
Längd: 51 cm


Hela nya familjen.


Den berömda brickan, Champangefrukost!


Våffeldagen

Vi lever. sover och äter. bajsar och byter blöja..  :)
Nu har Meja sovit själv i 2,5 timme under kvällen, det är nog rekord. Annars vill hon vara nära oss hela tiden och märker direkt när man går bort eller lägger ner henne någonstans. Kan bero på att hon fick lite ersättning ikväll, som hon slukade med god aptit. Hon har gått upp dåligt i vikt så vi testar med lite tillägg nu.
Fler och fler har varit här och hälsat på oss nu och Meja har fått jättemycket fina presenter. Mest små rosa kläder som hon antagligen snart får växa i, just nu är allt alldeles för stort.
Idag var Maya och Mimmi här och bjöd på våfflor till lunch, mycket gott, tack så mkt!!
Och Jandersson var här i helgen och var så snäll och fixde mitt hår. Blekte slingor och klöpp topparna. Jag hade ju bokat frisörtid samma dag som meja kom till världen för att jag skulle vara en fräsch nyfixad morsa, vilket inte gick så bra. Tur att Jenný kunde fixat iställe, min råttfärgade utväxt var grotesk!


Jenny och Meja


Maya och Meja


Första turen med barnvagnen


Mor och dotter (där vi håller till oftast nu för tiden....)


Världens sötaste i sina nya coola Converse från Niklas o EmmaSlut på min egentid för ikväll, nu ropar Johan att lillpluttan börjar vakna!


Meja is here!!

Länge sedan jag skrev. det har varit fullt upp här med vårat nya liv.
Idag skulle Meja har födits men hon valde att "pluppa" ut 8 dagar tidigare. Vilket jag är glad över att hon gjorde, tänk om jag fortfarande hade gått med den stora magen nu och haft den hemska förlossningen kvar.. Brrr...
Men nu är det jobbiga avklarat, jag kanske skriver mer detaljerat hur förlossningen gick senare. det är inte så ofta jag har tid att skriva nu för tiden, men det blir väl bättre när man fått in lite rutiner antar jag.

Här är våran lilla underbara prinsessa ♥


Efter första badet hemma i sin lilla kanin-badrock Moster Jennys famn. Och Selma blev plötsligt en Gigantisk Bebis!Faster och 3 kusiner


Meja och Stolt FarBesök på Förlossningen

... Blev det igår!
Jag tyckte att det har rört sig så lite i magen de sista dagarna. Ringde in till förlossningen och tänkte att de skulle säga att det var lugnt. Istället sa de att vi borde komma in på en gång! Panik! Blev lite orolig. Men på väg in kände jag iallafall rörelser igen. Fick ligga med CTG-övervak där barnets hjärtljud lästes av. Och sen ultraljud. Allt var bra och normalt. Phu! Skönt att få det uppkollat iallafall. Och under kvällen var det mycker mer rörelse.


Johan på förlossningssalen. Bra att han fick öva lite och känna av miljön inför Da Big Day som han absolut tror att blir Första April.. Då är det en månad kvar idag.. För mig får det gärna bli lite tidigare...

Idag har jag iallafall kännt av h♥n flera gånger.


Måndag 1:a Mars

Snön bara vräker ner, som vanligt nu för tiden. Har nyss varit ute på min dagliga promenad runt Gruvan. Fick pulsa i snön bitvis, men man är så van nu så att man knappt reflekterar över det. Alla klagar så mycket på denna snön. Jag bryr mig inte så mycket, sitter ju ändå mest bara inne. Drygt att skotta av bilen bara. Och synd om alla som dör eller gör illa sig i alla snöras.

Förra veckan hade jag någon slags "social-vecka". Fikade med diverse "löst" folk nästan varje dag.. Mammagruppen, Eva & Maria, Jandersson. Orkade äntligen ta mig till ridklubben och kolla på hopplektion. I fredags hängde jag med Leila som var hemma o hälsade på från Göteborg, vi gjorde en smaskig paj. Och i lördags var jag t.o.m. på fest frivilligt! Det var kul att träffa alla stalljäntor igen. Men jäklar vad sugen på vin jag blev! Och öl. Och cider...

Lite bilder:


Busk och Crazy


Jenny och hennes lilla söta arab :)


Storstads-araben i sin vackra VargPäls!


RSS 2.0