Hejdå råttiga utväxt

Välkommen blonda kallufs!


Mejas goes bananas!

Ibland blir jag så matt på det här lilla barnet så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Som tur var kom farmorn efter lunch och då flydde jag till stan och shoppade loss i 2 timmar! När jag kom hem hade även mormorn & morfarn kommit med sand till sandlådan, äntligen! Och taket på altanen är nu lagt!
Jag och mamma skruvade ihop bebisens säng. När det blev vällingtime skulle Meja absolut ligga i "lillebrors säng" och dricka den.
Hon är förlåten.


Härlig Morsdag!

Dagen började med frukost ute i solen. Sen blåste jag upp Mejsons badpool, det va lite jobbigt men jag som höggravid var ändå den piggaste bland 3 bakfulla män! Vattnet var ju superkallt men lite bad blev det iallafall, eller mest ikastning av alla hennes saker som hon sprang in och hämtade..

Efter lunch fick jag åka på en hemlig utflykt som gick till Säterdalen! Det var jättefint och kul. Meja var jätteimponerad av alla små djuren. Och sen åt vi god glass och lekte i parkerna.


Grattis alla mammor på Morsdag!!

Jag har en av världens bästa mammor! Hon kan allt! Och alla hennes barnbarn älskar och avgudar sin mormor.
En hyllning till henne!


Slätta-Lördag

Idag öppnade Slättabadet för sommaren! Så självklart begav vi oss dit och invigde barnpoolen! Vi var ner i stora också en sväng så svettiga valmorsan fick svalka av sig lite.

Efter vår middagslur så var vi på fottbollsmatch(!) Slätta mötte Husby så Johan & Johannes tyckte det var intressant. Meja skrek som vanligt "bandy-hockey-mål"! Och "kom igen killar!" sen sparkade hon in sin egen lilla boll på planen...

Nu på kvällen har vi haft grillafton. Jag gjorde världens godaste fruktsallad till efterrätt. Shit vilken skillnad det är på hel färsk ananas mot de i konservburk.
Nu blir de bara melon & färsk ananas hela sommaren. Fast jag har hört att ananas kan sätta igång förlossningen! Stämmer verkligen det??

Nu har killarna börjat DANSA rave på gräsmattan! De ska på rådhusgården ikväll, de lyllosarna! Jag har stängt in mig framför melodifestivalen för de va så kallt ute.


Västerbyhäng

Igår hälsade vi på hemma hos mina föräldrar. Fika, lunch, vattenspridare, 4-hjulning & rensning av gamla hästgrejjer.


Vecka 35

Alltså shit pommes frites! Tänk om 5 veckor ska man till och föda!! Jag har väldigt blandade känslor inför förlossningen. Tyckte ju att det var en hemsk traumatisk upplevelse och har aldrig upplevt en sån fruktansvärd smärta när Meja föddes. Men på nått sätt så återhämtade sig kroppen efteråt och minnena suddades ut/ förträngdes. Tills nu när jag vi snart ska till med det igen... Men jag hoppas verkligen att det är som många säger att det oftast går lite smidigare med nr 2. Allt har ju ändå "nyligen" varit totalt uppfläkt...
I måndags var jag och J på en Mindfullness kurs och fick öva på att vara i nuet, slappna av och andas sig igenom smärtan.. Jag vet att sist så fanns det inte en suck att kunna andas sig igenom någon smärta - jag flydde totalt in i lustgasens hallucinerande värld istället. Men jag ger detta ett försök till för jag vill verkligen få en bättre upplevelse av denna förlossning.

Jag och bebismagen ligger och kollar på Eurovision for The moment, hejja Loreen! imorgon ska jag och köpa en vagga till hen!

Idag har jag försökt vara lite mer senorita och glidit runt i klänning och strass och jesussandaler. Varit ner på stan & sen fikat på Mejas förskola. Förskolans dag.
Sen har det varit jobb i trädgården och J och hans pappa har målat och rivit tak på altanen. Blir nog mkt fint när det är klart. Visar före & efter bilder snart I hope!

Good night!!!


Första sommardagen i klänning!

Härligt varmt det varit idag.
När jag hämtat meja på dagis så var hon helt svettig i byxa & jumper. Så vi skyndade oss hem och svirade om till klänning! Sen hängde vi på gräset i trädgården hela eftermiddagen.
Nu ska vi iväg och hejja på mitt jobb på tjejruset. Jag hoppar att va med. Provgick en stund igårkväll och sammandragningar flera ggr, så får ta det lite lugnt istället.


Bilderna oxå då kanske

Daah...


Dagens outfit

Var länge sen jag körde en dagens, såhär kommer det en!

Tack Ruben för dessa suuuuperläckra pitatbrallor!! De sitter som en smäck och blir perfekta nu när värmen äntligen verkar ha kommit!

Fick precis veta att jag ska springa TJEJRUSET imorgon... 5 km! Trodde att jobbet hade lagt ner det där, men tydligen inte... Känns sjukt för jag har inte motionerat på flera månader. Men jag kanske klarar det om jag går sakta, sakta....



Dyngtrött

Vad är detta??
Det enda jag vill heeeela tiden är att soooova! Ständigt trött. Lägg sen på en lekfull och väldigt bestämd 2-åring på detta. Och när jag väl sover så har jag jätteintensiva drömmar så jag blir nog inte utvilad. La mig ca 22 igår. Meja väckte mig halv 7, somna om till 8 i soffan. Fick rusa upp för att hinna göra oss iordning till dagis. Nu är hon där och jag sitter i kö på Bilprovningen och ska om besikta J:s bil.

Tummen upp för fint väder idag iallafall! Svettas ju nästan. Och självklart totalt stopp i vänster näsborre.

Och idag döps prinsessan Estelle!
Blir nog att lägga sig i soffan och stanna där tills Meja ska hämtas igen 13:45.
Sen ska vi ner på stan och träffa Erika, hoppas jag är lite piggare till dess!


Vårmarknad på Strutsfarmen

Jag, Maya & Meja ville hitta på nått speciellt idag. Vi hamnade hos Strutsarna & sen åt vi lunch i Torsång ihop med 100 mc-knuttar.


Spontan besök av SattSannah

Plötsligt stod de bara där när jag och Mejson låg och slappade i soffan till Madicken och Johan målade staket.
Och så blev det grillkväll och nu dricker de lyllosarna Rom&Cola. Sanna är lite röksugen tom. Trivsamt.


Cirkus och öronvärk

Cirkusen igår var jätterolig och flickorna var helt fascinerade av showen, djuren och hela grejen tror jag! De satt och pekade, applåderade och diggade/dansade till musiken. I pausen gick vi ut och de fick klappa getterna och ge de lite gräs. Molly & My fick en varsin heliumballong, men tappade en som flög iväg i skyn. Linda fick köpa en till. 150:- på 3 ballonger.... Meja suckade bara.

Idag vaknade jag upp med örvärk, sus och lock för ena örat. Fick tid hos vc på eftermiddagen med det var ingen otit iallafall. Och just då kändes det bättre, men nu när jag lagt mig för natten så känner jag hur hela bihålorna, nosen och örat fyller på sig igen. Ska försöka med högläge under huvudet, men det är nog så svårt ändå att få till en sovställning med den här stora magen. Phu.


Kajsas under

Jag var ju nyligen med i en tävling där jag vann ett valfritt par stödstrumpor eller strumpbyxor från www.kajsasunder.se. Idag fick jag hem strumporna, jag beställde ett par extra så jag fick ett par svarta och ett par sand. Och de verka faktiskt jättebra. Super nu när jag är gravid så kan jag ha dessa tunna strumpor i sandaler och ändå få stöd. Mot att ha mina stödstrumpor med sjuksköterskenallar tex, fniss...

Om ni är intresserade av att köpa stödstrumpor från Kajsas under så kan ni använda koden: elin i kassan så får ni 15% rabatt på hela deras sortiment hela maj månad!

Ni väl inte ha trötta ben och åderbråck???!


Slut som en gnu

Hela förmiddagen var jag på Glukosbelastning på mvc, blev helt slut och vilken hunger! Jag är så himla matberoende så att vänta med frukost till 11 är förskräckligt! Hade ingen diabetes iallafall, tack för det.
Var in på Apoteket efteråt för att köpa lite allergimedicin, fick en "utskällning" av personalen för att jag använt så mkt nässpray och kommer bli beroende.. Drygt så nu ska jag försöka vänja mig av med det. Men det är ju asjobbigt att vara täppt i snoken!!!
När jag kom hem slocknade jag direkt efter att jag ätit. Sov tills jag skulle hämta hem Meja från förskolan.
Var lite crazy och tog CYKELN upp för att hämta henne. Det gick bättre än väntat så nu ska jag nog försöka göra det varje dag så länge det går.

Nu sitter vi i soffan och tar det lugnt framför Madicken. Laddar för ikväll för då kommer Linda och tvillingarna och vi ska gå på CIRKUS!!!



Marknad

I helgen har vi varit i Hedemora och åkt karusell och ätit karamell!

Träffade Maria som ligger några veckor efter oss i graviditeten.

Meja var jättetuff och tyckte nog det själv oxå när hon för första gången i sitt lilla liv åkte en karusell, griståget!
Selma kom till tivolit lite senare och då tog hon henne i hand och ledde henne till grisarna och visade vilken vagn de skulle sitta i.


Busk och rabatter

Har mått som ett arsel idag pga pollen hoppas jag, för hellre det än att jag blir sjuk och får hosta.

Idag var vi förbi och åt tårta hos Busk som fyllt år. Yammi!

Sen påtade vi i trädgården. Fick några plantor/blommor av mamma idag som jag grävde ner och hoppas kommer ta sig!
Johan och Mejson klippte gräset...
Sen var vi heeeelt slut hela gänget och beställde pizza.

Nu ligger vi utslagna i soffan. Meja sover och jag med snart.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202439587.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202439587.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202439629.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202439629.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202439705.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202439730.jpg" class="image">


Vecka 33

Förutom att min pollenallergi idag visade sig från sin värsta sida med kliande rödsprängda ögon, kliande nos och tusentals prositar. Förutom det så mår jag ganska bra.


Bullbak

När mormor börjar baka då blir hon populär!
Jag fattar inte var min mamma får all energi ifrån? Om jag gör, säg 25% av vad hon gör under några timmar så blir jag heeeelt slut sen. Hon kan hålla på med allt möjligt hur länge som helst och verkar aldrig bli trött.

Se vilka fina bullar vi bakade imorse!
Jag proppa i mig en 3-4 stycken. Pappa tröck runt 7 under dagen. Sen har vi mått som vi förtjänat...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321480.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321480.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321480.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321480.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321517.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321517.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321517.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321517.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321539.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321539.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321539.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321539.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_202321864.jpg" class="image">


Dalahoppet

Vi klarade oss ca en halvtimme utan regn. Men nu har vi iallafall vart där i år!


Vad gör vi?

Nu köööör vi!!!

Regnet det öser ner
Solen går upp och ner
Spinn bara spinn bara
Spinn natten lång

Snälla Gud gör så att det blir fint väder imorgon när vi ska på Dala hoppet med Mimmi mouse!!
Åkte förbi där ikväll vid 6-tiden och såg att de fortfarande tävlade i världens ösregn, stackars hästar och ryttare!


Tävlingstips

Jag är med i en tävling där man kan vinna snygga och behövliga stödstrumpor:

http://ingenvanligdag.blogg.se/2012/may/kajsas-under.html


Omslagsbild

Onsdag

Idag efter ett välbehövligt bad av Mejson så drog vi till Borlänge på lite shopping. Johan börjar tycka att jag är knäpp för jag spenderar pengar som aldrig förr. Men oftast så gör jag som Mickan i solsidan, köper hem kläder/saker för att sen lämna tillbaka dem iallafall. Är oftast så stressad i affären så det känns enklast. Idag blev det en brun väska som jag nog kommer att gå tillbaka med. Men även en jeansjacka, 2 nagellack och ett sätesskydd till kommande bilen fick följa med hem och antagligen stanna.

Sen åt vi lunch med Linda och kollade in hennes kontor.
Självklart somnade Meja i bilen hem ca 15 min vilket innebar att det inte blev nån 2-timmars middagslur som vi blivit vana med. Så ikväll har vi varit liiite trötta!

Meja la sig och lekte bebis och vilade i babysittern en stund. Min väninna J var här igår med en bebis och meja tyckte det var superintressant att kolla när bebisen åt, grät och böt blöja. Bra att hon får träna lite inför sitt syskon.

Gjorde hamburgare ikväll som vi bjöd Johannes på, och nu kollar de på hockey... Båååring! Jag haaaaatarrrr verkligen hockey!

Imorgon blir det storshopping. Till Mora och köpa en kombibil!
Sen får jag nog ta och lugna ner mig med spenderarbyxorna. Fast jag mååååste ju bara först få tag på en syskonvagn, ett skötbord och en babykorg på hjul.... Sen kan jag börja ta de lugnt och bona.


Första grav.dagen

Vilket lyx det är att få gå hem 2 månader innan födelse! Tack sverige och försäkringskassan för det!
Idag har jag och meja först vart på en liten shoppingtur och köpt en plastmatta + ett fint litet bord åt henne på Rusta från farmor & farfar. Sen veckohandla vi på Willys, phu det är jobbigt nu för tiden! Tung vagn och unge som springer runt och plockar alla möjliga varor. Tog en sån barnbanan vid frukten som hon sen kastade på golvet och ställde sig och hoppade på. Fint golv efter det! Jag fick skamset och tungt gå ner på knä och försöka torka upp så gott det gick. Som tur var kom det en snäll personal och sa att hon skulle ta reda på det. De är väldigt snälla på Willys när man är havande har jag märkt, sist fick jag hjälp med att packa påsarna. Tack för det! Jag kanske ser desperat ut med magen och galen unge! Sen åkte iallafall Mejson upp i vagnen vare sig hon ville eller inte. Ok, jag erkänner, fick muta henne med vindruvor. Osköljda, fy dålig mamma! Men nöden har ingen lag.

Sen var vi förbi pappas jobb en snabbis för det är det roligaste Meja vet typ... Sätter sig direkt i rithörnan och målar. Jag lånade hem 2 till fina plastmattor...

När vi kom hem åt vi en ganska äcklig lunch sen däckade vi i över 2 timmar tills pappan kom hem och då var vi ute och greja hela kvällen och skruva ihop det lilla bordet + att jag försökte få till en grind så inte meja ska smita från mig hela tiden.

Imorgon ska jag åka och lämna tillbaka alla mattor, för självklart var det ingen som passade!

På återseende! Pok


2 månader kvar!!!

Hen rör sig bara den i magen och jag blir bara större och större. Idag vägde jag 69 kg.
Vi lufsar omkring här i snön.


Mission complete

Nu är nya soffan på plats och den gamla bara aska


Mycket vill ha mer

Vi fick sån mersmak av snön så när den började smälta i Falun så drog vi upp till Sälen och åt (gravid) sushi. Och här öser snön fortfarande ner nu på morgonen, mmmm yummi! ;-)


Kul!!!

Vad är detta??
Och min rabatt!!!?
I'm crying!
Men nu ska jag jobba min siiiiista dag på lääääänge!!!
Puss puss


Sköna maj välkommen!!


RSS 2.0