Härliga vår!

Det är verkligen en perfekt tid att vara mammaledig nu.
Idag var jag, meja, malin och exxet ute på en lång promenad i över 2 timmar.
Se så många fina vårtecken vi fick uppleva:


Tussilagos


Ett porlande vattenfall


Blivande grodyngel


Lammungar!


Maskrosor


Vy över Falustad


Våran glada unge på väg ut i solen

Imorgon är det sista april. Vi åker till Hedemora och firar valborg, middag hos Jenny och sen brasa och fyrverkeri vid Kärringtjärn. Sen stannar vi kvar hos mina förlädrar resten av helgen.


Grattis Thyra på namnsdagen!

Gogmorgon världen! jag o meja klev upp för ca 1 timme sedan, vi gillar sovmorgonar! inatt var meja exemplarisk, somnade snabbt efter varje måltid. hon är snäll våran flicka. och trött, nu somnade hon i min famn igen. ska försöka smyga ner henne i vagnen så vi kan dra ut på promenad! sätta fläsket i gungning!



Jag och Thyra sista sommaren... ♥

Bogsnan

I helgen var vi och öppnade upp och kollade till våran sommarstuga efter vintern. Allt såg bra ut förutom en jäkla massa råttskit i några hörn. Jag lyckades ladda en råttfälla, få se om nån stackare fassnat i den till nästa gång.
Det var första gången Meja var vid stugan och hon gillade den och ser fram emot att tillbringa många somrar där framöver. Om några år badar nog hon, Selma och tvillingarna (blivande kusiner) för fullt i sjön! Till dess ska det finnas en fin brygga och varför inte även en liten vattenruschkana!?!








Fortfarande is på sjön

Sen var vi hem till Linda och Patte och hälsade på. De höll på med sin renovering som måste bli klar till tvillingarna anländer! Jag hittade en död mus i ett rum på övervåningen. Av hans skador att dömma så kom vi fram till att det nog en fallolycka som förorsakat honom livet. stackarn, det hade runnit blod ur munnen på honom. Vi kastade ut den genom fönstret och idag berättade Linda att en mås kommit och hämtat upp den.
VAD är det man brukar säga?
-Den enes död, den andres bröd..
Linda bjöd iallafall på årets första grillning sen och det var mycket gott!!




Tisdag

Meja bajsar oftast varannan dag, och då är det oftast på kvällen och oftast rejält. Jag brukar oskyldigt kunna lyckas sälja dessa blöjbyten till Johan. Men Ikväll kom jag inte undan.. Johan hade precis åkt iväg på nått möte då hon passade på att lägga av ett stort lass.. Och precis när hon var ren och fin igen så kom det ett lass till.. yippi.. Men det är bra att hon sköter magen så jag ska inte klaga! Efter det blev jag så hungrig (!) så jag gjorde ordning en smaskig smoothie... den försvann ner alldeles för fort. jag är fortfarande sjukt sugen på nått! godis, kakor.. What ever.. Men jag måste kämpa på nu för att få bort dessa gravidkilon. Nu var det länge sen jag vägde mig, men sist var det då runt 10 kg kvar.. Mina ben, lår och stjärt känns gigantiska mot tidigare.. Tänk att komma i mina gamla slitna jeans igen, känns som en evighet kvar.
Idag gick vi en lång promenad i en lååång uppförbacke och hälsade på Sombero. Har inte träffat honom sen strax innan jul så det blev lite sentimentalt allting.. Han var lika fin som alltid och såg ut att ha det hur bra som helst. Blev jättesugen att rida, och om några veckor borde jag kunna göra det igen. Längtar!


Bero i sin hage

Meja tyckte det var mindre kul att vara hos Bero. Antingen blev hon svartsjuk eller så är hon helt enkelt inte någon hästtjej :( Men då får det bli balett istället :)


Meja har det gott i vagnen. Har börjat med vårjacka och vi har pimpat vagnen med en Majblomma!

Nu blir det att fortsätta sitta och amma resten av kvällen. gooooooooooood niiiiiiiiiiiiiiiight!!

Fredags pulsen

... har fått andra dimensioner nu när man är ledig varje dag.
Men framförallt att jag inte dricker längre...
Sugen på öl, vin och drinkar är jag nästan varje dag.
Igår satt jag och fantiserade om hur jag skulle pumpa ur mjölk och frysa in sen lämna Meja till Johan och bara dra på Skii och Rock i Sälen!! "vi ses på måndag"...
Men det skulle jag självklart Aldrig göra!! Tänk vilken stor Åke som skulle sitta på axlarna!
Jag har nått mycket bättre nu! Meja är underbar och jag skulle aldrig svika henne.
Så vi fortsätter att ha fredagspuls här i våran lilla baby-bubbla.
Nu ska jag och Meja ut och gå på promenad med Louise och hennes bebis William.
Solen skiner!!

I ♥ LIFE!


Skii och rock 06



Vem är Meja mest lik?


Mamma Elin??


Eller pappa Johan??

Vi var till BVC igår och vägde Meja, och nu hade hon gått upp ca 700 gram sen sist! och hon börjar få sin pappas tjockiskinder mer o mer nu!!


Meja 6 veckor

Trollungar

Förra veckan hade kusinerna det väldigt kul, åtminstone deras mammor.
Deras hår växte plötsligt med en väldig fart!


Meja i sina lockar


Selma sooooo beautiful!!

Dags att deklarera!!

jag får som tur var hjälp av vår dotter..




Hmmm, få se nu....

Meja 1 månad idag!

Hjälp vad tiden går fort.. känns som att det var nyss vi låg på BB, även fast jag knappt kommer ihåg den tiden.. allt var så stort och overkligt då. och jag började böla för minsta lilla grej. Nu har vi nog kommit in i det en del. fast så fort vi tror att vi fått nån slags rutin på vardagen så händer det nått och det blir inte alls som vi tänkt det. Det är Meja som styr och ställer nu. Vill hon äta så måste bröstet fram. Och vill hon bli hållen så måste hon ju få bli det. Och det vill hon heeela tiden. Idag åkte vi till Borlänge och träffade Erika som levererade en bärsjal så man kanske får båda händerna lite friare när man går runt här hemma med henne.


Meja i sin fina klänning på påskafton

I helgen firade vi påsk i Sälen. Det gick hur bra som helst. Meja "skötte" sig fint. Lite ovanlig påsk när alla vi systrar var nyktra hela helgen.Minns den tiden för några år sedan när man typ körde 3-4-dagars under påskhelgen. den tiden är förbi.. Nu var det helt lugnt på den fronten, ja förutoom från männens sida då.. Lyckades även hålla Meja på någorlunda avstånd från jätte-babyn Selma som tyckte att hon var väldigt intressant! Svartsjuk blev Selma oxå så fort mormor höll på med Meja istället för henne...


Mamma (direkt från längdspåret) med sina 2 barnbarn


Jag och Meja på promenad. Lägg märke till att jag pimpat vagnen med fjädrar!


Påskafton, i år = mammas födelsedag firades sedavanligt ute i det fria med grillat/wook på menyn


Meja och Morfar myser ihop

Sen tog vi vårt pick och pack och reste hem till Falun igen.
Igår var Malin och Maja här och hälsade på.
Och imorgon kommer Lajkan och sen lilla råttan (=Ida) och Mats! kul med besök!


Slarvan har så bra hand om barn! 


RSS 2.0