Alwin 1 månad

Tänk att det idag redan gått en månad sen Alwin föddes! Nu kan han le! Och har börjat intressera sig lite smått för omgivningen, mönster och olika färgpartier. Annars sover och äter han mest. Han har gått upp bra i vikt, över 4 kg i onsdags och 53,5 cm lång. Nu ska vi ta en liten eftermiddagsnap till ljudet av en hammare och os på radion. Johans pappa hjälper oss att laga taket på stugan idag.


Ljuva sommar

Äntligen har vi fått lite sol så man kan vara ute utan att frysa ihjäl! Vi har hängt i Bogsnan, Slätta och Husby sista tiden. Det är frrreeedag! Trevlig helg i värmen!


Borta bra men hemma bäst

Har aldrig saknat min säng så mycket och aldrig tyckt det va så skönt att lägga sig i den. Stugliv i all ära. Men att ligga med ett förkylt spädbarn i en minisäng på ett loft med en snarkande man och sovande 2-åring tar på krafterna... Hoppas Alwin kan andas bättre inatt så vi får lite mer sömn mellan amningarna. Mormors gamla lampa som vi har i sovrummet. Godnatt!


Våran vackre prins

3 veckor blir Alwin imorgon! Tiden flyger fram. Än så länge sover och äter han mest. Men ikväll tyckte jag att vi fick lite mer connection med ögonkontakt. Helst vill han ligga på mitt bröst heeela tiden. måste försöka öva mer med napp så han inte blir lika tuttberoende som sin storasyster! Nu har vi varit i Västerby och vilat upp oss i en vecka. Imorgon går Johan på semester så då åker vi ut till stugan och hoppas på Sol och Värme!!


Fantastiskt!!

Såhär kul har jag och Stammen och Alwin haft det idag: (om vi härmar nån? -nääeeee.... )


Västerby


Fotbollcup

The Big day för pappa J! Vi åkte in och kollade på festande fotbollsplayers.


Tvillingarna på besök

Idag fick vi finbesök från Myggsjön. De hade också fått damp av detta hiskeliga regnväder. Tvillingarna fick beundra sin nya lilla kusin. Sen åt vi korvlunch. Och efter det blev det ett spontanbesök till Valbo. Alwins första lite längre bilresa, det gick helt lugnt och fint. Han sov typ hela resan. Vi var inte ens in på Ikea utan gick i köpcentret o shoppade kläder, mest Johan faktiskt. Jag lyckades bara köpa en fjuttig T-shirt. Blev så stressad när jag väl fick komma ut i vida världen och all denna rea. Hade kunnat strosa hela dan. Men känner nu att hela kroppen är helt slut, blev på gränsen för mycket. Så imorgon blir det nog att bara vara hemma i babybubblan igen.


My baby and I

Stanna tiden! Idag är lille Alwin 10 dagar.


Regnlek


Kojdag

Går det att blogga från appen igen?? Vi har bara legat/setat i soffan heeela dagen. Båda barnen sov samtidigt 2 timmar också, meja fick inte lunch förren halv 3. Regnet öser ner ute. Jag o meja börjar få panik nu! Måste ut och få luft! På med regnkläder!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_4ff99e069606ee33f700160c.jpg" class="image">


Syskonen

Är de inte lika så säg?
 
Meja som mini-liten:
 
Och så Alwin:
 
De är iallafall väldigt söta tillsammans. Meja är så snäll mot sin lillebror. Vill klappa och pussa honom. Sen blir hon galen när hon inte får byta hans blöja, inte skaka vagnen för hårt, inte sätta i nappen. Men ibland blir hon en liten bebis själv också och vill krypa upp i knät och bli vaggad. Har iallafall märkt att det viktigaste är att ALLA i familjen måste få mat i tid och få sova ordentligt, då blir det lugnast och minst skrik. Men inte så lätt alla gånger..
 
 
 

Våran prins ALWIN har anlänt!

Lyckan är total!
 
Tidigt tidigt på morgonen den 29 juni kom äntligen lillebror till världen!
Han var 50 cm lång och vägde 3540 g.
 
Här är jag 2 dagar innan förlossningen. Denna natt började jag få lite småvärkar som kom och gick var tionde minut ungefär. Men min barnmorska ville inte ge mig falska förhoppningar utan sa att det lika gärna kunde avta och komma igång om flera dagar igen. Meja fick iallafall sova hos mormor och morfar nästkommande natt och tur var det! Vi chillade, åt Pizza och Jag fortsatte ha lite småont och var upp och kissa typ 100 ggr, vid 1-tiden gick vattnet, en flod i sängen! Och sen var det ingen tvekan om vad som var på gång. Fy fasiken vad ont! Jag trodde inte jag hade glömt, men det här var värre än allt annat! Väckte Johan som inte alls var förberedd på att åka in så på direkten (sist väntade vi flera timmar efter vattnet gått, men då var det inte så täta och intensiva värkar), ringde förlossningen och fick masa på karl så vi kunde åka in NU!!
Väl framme så kunde jag knappt ta mig framåt, åka hiss, gå i korridorer - vilken pina! Det tröck på utav bara helvete! Väl inne på rummet svartande det typ för ögonen och jag fick äntligen lägga mig på sidan och undersköterskan försökte få mig att slappna av så gott det gick. Tyckte det tog lång tid innan barnmorskan kom, men när hon väl gjorde det så frågade hon om jag ville ha någon smärtlindring; ALLT! stönade jag!! Epidural, ja tack!! Så skulle hon ner och se efter hur öppen jag var där nere, vilket var vidrigt för värkarna var astäta nu. Hon kände och klämde och jag befarade att det inte var nå öppet alls. Så kollade hon upp; - Du är helt öppen, och ska föda nu! Det är i stort sett bara att börja krysta...
Panik!! Jag var helt inställd på epidural (ryggbedövning) nu fick jag nöja mig med lite lustgas.. Försökte att inte hetsandas den som sist utan tog det relativt lugnt så fort en värk kom.. Och de klädde av mig och på mig... Och sen dessa krystningar... Myyy god! Vilken pina! Fast ändå måste jag säga att denna gång utan epidral så kunde jag verkligen känns att NU är det dags att krysta och klämma på! Jag gallskrek! Sen fick jag inte ha lustgasen heller för då drog jag in i dimman och vägrade krysta... Kämpade på. Alla hejjade på. Jag tröck på så gott det gick. Och så plötsligt, Slurp! Så kom hela vårt Gossebarn utglidandes!! Wohooo!!!
 
Så, så kan man oxå föda. Det var liksom lite skillnad mot min första förlossning då vi höll på i 10 timmar. Nu var det pang på rödbetan. En timme efter vi kommit in så låg jag där med Alwin på bröstet. Chockad, men lycklig!
 
 
Den efterlängtade champangebrickan!!
 
Vi blev kvar på BB till dagen efter. Sen fick Alwin åka hem i samma dress som hans storasyster hade den stora dagen.
 
 
En stolt 2-barnsfar!
 
 
 
 

RSS 2.0