Alwin 1,5 år

Idag har lillebror funnits i hela 18 månader.
För exakt ett år sedan var vi oxå i Sälen för att fira nyår, då blev han 6 månader och såg ut såhär:

Mycket har hänt sedan dess, nu är han en vandrande individ som börjar få mer och mer vilja. Nästan alltid glad, ser alla faror och vill testa dem (trappor, tända ljus, dra syrran i håret, springa in i bastun, rymma hemifrån etc) 

Julfin 

Hans favoritord är Traktor. Ett tag använde han det ordet flitigt på alla fordon som han såg, men för ett kort tag sedan lärde han sig även att säga Bil. Det börjar pluppa ut fler och fler ord för varje dag. De jag kommer på nu är; pippi, lampa, titta, mamma, ejja (Meja), pappa, moffa, mommo, faffa, fammo. Nej är vidare ett ord som han börjat använda mer o mer och jag bävar för att hans första trotsperiod är i antågande. 
Förut åt han allt med god aptit, alltid en stor portion gröt till frukost, den ratas totalt nu!
Han gillar att sjunga och börjar kunna sätta in fler ord själv i olika sånger som; trollmor O ajjajajaj Boff! Lilla snigel Aktadej. 
Han tycker verkligen om bilar och traktorer. Kan bara stå och peka på dem länge länge eller sitta med pekböcker om fordon. Idag fick han träffa på riktiga skotrar när syrran var ute och åkte skidor!

Nöjd skoterkille


Hårdingen fick provsitta

Sen firade vi 1,5 åringen med lunch i backen.

Göttans med strips!1:a advent

November flög förbi! Tycker inte att det hänt så mycket eller man hinner inte så mycket. Det är mörkt när man går hemifrån och mörkt när man kommer hem. Deprimerande. Dessutom har jag gått och blivit förkyld igen och det stör mig fruktansvärt mycket! Så fort jag börjar känna mig pigg och komma igång med träningen igen då kommer det en jäkla sjukdomsdimma och anfaller mig.

Meja inledde december med att vilja gå upp 3 imorse. Det är nog rekord t.o.m för henne. Sen höll hon på och drygade sig en gång i timmen (var varm, törstig, kissnödig, allt möjligt) fram till 6 då hon tillslut fick gå upp. Kl 8 kom hon in till mig i sängen och jag låg och sjöng luciasånger och kliade henne på ryggen, tänkte att yes! Nu somnar hon nog om. Efter 10 minuter lät jag min vackra morgonstämma dåna ut. Och Direkt. Var hon igång igen! Alltså vad går den ungen på? Hur kan det vara möjligt att vara sådär pigg? 
Nu kan jag lika gärna gå upp trots att det är min sovmorgon. Årets julkalender har ju premiär om 20 minuter! 
Det är de små sakerna som gör livet stort.
RSS 2.0