April

Sista april idag. Sjukt. Tyckte jag typ igår skrev första april. Snabb månad det här! Våren överhuvudtaget går ju alltid i ett rasande tempo till skillnad mot hösten!
Äntligen lite sol och värme har vi fått. Så sköööönt att slippa dessa overaller!! Månaden började med påsk i Sälen där vi sög ut det sista av allt vad vinter och snö heter! Sen har det varit mest utomhuslek med gungor och sandlådor och utflykter med Charioten. Har försökt träna en del ute när tillfälle getts. Perfekt med en egen skivstång hemma på gräsmattan! Var på middag förra veckan på banken med träningsmammorna. Så kul och mer sånt fram över. Ikväll blir det valborgsfest hos Ruben. På lördag fest och bad hos Badbollen & laxen. Och sen fyller Busk år nästa helg och då hoppas jag på ett Hejdundrandes Kalas!
Nu ska jag njuta av mina sista föräldradagar. I Maj blir det Back To Work!!!


Alwin 10 månader

Han har blivit en riktig liten busråtta nu!
Älskar sladdar, vägguttag, hundmat, diskmedel och ja typ allt farligt! Idag tömde han ut en blomkruka på jord, efter att först smakat lite på blommorna. Sen begav han sig vidare till toaletten och hällde ut innehållet ur toalettborsteskålen. När jag upptäckte honom så satt han och plaskade i det där fräscha vattnet och slog omkring sig med toaborsten... Och allt detta precis efter jag bytt om till ren pyjamas på honom, såklart.
J kommer nog få fullt upp nu när han snart tar över på hemmaplan! Hihi
Kryper gör han för fullt sedan någon vecka. Går även upp på fötterna och händerna (apa-style) nu mer. Reser sig mot det mesta.
Har 2 tänder nere och fick plötsligt nyligen även 4 tänder uppe.

Och sen är han en kille och älskar redan bilar och bollar.


Gammal

Satt hemma och googlade lite och funderade på om jag skulle ta och utbilda mig till pilot och köra ambulanshelikopter.
Men jag är tydligen för gammal för att ens söka! :-(
Länge tyckte jag att det var jobbigt att vara den som alltid var yngst på tex en arbetsplats. Men alltså att inse att man inte är så ung längre är mycket värre!
Så njut alla ungdomar och tänk igenom alla val i livet ordentligt, ni kommer till en punkt i livet där man bara får acceptera att det blev som det blev. Eller så var allt meningen ändå.


Loka

Som jag trodde så var jordgubbssmaken ännu godare. Skulle nästan kunna slänga ur mig adjektivet Gudomlig!!


One day in Bogsnan/ Lake of midge

Ja jag fick googla på eng.översättning för mygga.

mygga {substantiv} (även: knott)
gnat {substantiv}
mygga {utr.} (även: moskit)
mosquito {substantiv}
mygga {utr.}
midge {substantiv}

Men vilken är den rätta myggan då i Myggsjön??

Såhär fint hade vi det där i gnatsjön i söndags iallafall


Att ta vara på tiden på rätt sätt

Förra veckan var Meja hemma hela veckan och var sjuk. Den här veckan har det varit Alwins tur. Tråkigt.
Men ett plus för det idag ändå. Kl 9 la jag Alwen i hans säng för att sova sin för middagslur. Och han sover fortfarande nu snart kl 12! Gissa vad jag gjort under tiden?
Precis. Soooovit! Till ljudet av regnsmatter! Ljuvligt.
Det gäller att ta vara på sista tiden som mammaledig!

I måndags var jag med mina restaurangråttor på Åhléns och åt lunch. Broschan blev lite sugen på syrrans glass.


Lekland

De där leklanden. Jag säger då det, överskattat så det skriker om det! Betala 110:- för att åka lite ruschkana och hoppa lite studsmatta. Så sitter föräldrarna och fikar och kikar enbart ner i sina ajfåns. Efter ca 20-30 min var våra barn uttråkade.
Nej ut i friska luften och gå till någon trevlig lekplats eller ut i skogen och samla kottar. Något vettigt. Att Meja dessutom fick nån bacilusk med feber och förkylning efter besöket höjde inte direkt mina negativa åsikter.


Like old school

Har ni testat nya Loka smakerna?
Vi provade chocolateshake i helgen. Smakade faktiskt väldigt mkt chokladglass! I vanliga fall hade jag tyckt uäääh, sötsliskig! Men nu när jag typ går på diet och äter så lite kalorier som möjligt så var det Åååååh!! Smaka sockerslisk fast det inte är det! kan dessutom tänka mig att de andra 2 smakerna är ännu godare för egentligen är jag inte ens förtjust i chokladglass!


Fredagsmys

Med Mejson


Byta däck

Check!

Nu är väl ändå våren kommen?


Hemma igen

Back in vårt hus!
Har haft tio fantastiska dagar (igen) i Sälen. Åkt massor med skidor på fjället. lite slalom för Mejson. ätit och druckit. mycket. kanske för mycket.
Har verkligen varit i Sälen mycket den här vintern. Får passa på när man är ledig. Snart är mina sötebrödsdagar förbi....

Inatt sover Alwin i spjälsäng i sitt eget rum för första gången.
Hans vagga bredvid min säng gapar tomt! Får ta och plocka ihop den nu.
Ännu en epok som inte känns kul att passerar.
Buuuhuuu! Och om tre veckor börjar jag jobba. Snälla. Stanna. Tiden. Ett slag.
Ny ögonskugga?


Snyggt eller

Högis i en galopperande häst!


1:a april

Inte lurat nån. Försökte med Ruben. Men inte lyckades jag där heller.
10 år sen jag började som syrra på akuten idag. Minns att jag skämtade om det som ett aprilskämt. Kan inte fatta att tiden gått så fort.

Här har ni min dag i bilder.
Vi har träffat två kycklingar.
Haft födelsedagsfirande för mamma.
Varit ut o kikat lite.


RSS 2.0