Bullen i ugnen vecka 16


Gick förbi en spegel här hemma idag och ba´Shit pommes frites!!Nu verkar de ha hänt grejjer där inne! någon som växer... Johan tog en läskig röntgen-bild på mig. 
Visst Jag har jag snygga kläder nu för tiden? ;)

Ikväll har vi haft kalas här hemma. Johan fyller år imorgon. Bjöd på smaskig smörgåstårta! Mums! Sen de goda bullarna som jag och mamma bakat och mina muffins med Blåbär från Bogsnan! Fick några fina blommor som kan lysa upp här hemma i höstmörkret.

Annars håller jag mest bara på och hostar och hostar just nu. Det är så himla drygt! Var iallafall på jobbet idag, kände att jag inte orkade vara hemma något mer, förkylningen är annars betydligt bättre. Men den jäkla hostan! Får panik...

Nu blir de lite idol innan min favvo serie Greys Anatomy har säsongspremiär!


Jag e sjuk ja

Ligger hemma och snörvlar.. Drygt! Snoret verkar aldrig ta slut.Var till Hedemora lörda - sönda och tog de lugnt. Pappa var skiträdd att jag skulle smitta ner honom när jag gick runt med mina snoriga näsdukar. Fick gå och handsprita mig hela tiden.
Igår bakade jag och mamma bullar. Bra att ha nu när både jag och Johan snart fyller år.


Jobbar för att bli en Bullmamma nu... Ska försöka mig på ett bak till idag, om jag orkar.
Nu ska jag försöka hitta nån film eller nått att lägga mig o kolla på.Sombero

Nu har jag sålt min älskade häst.
Det känns sorgligt och tomt. Men ändå skönt att det är gjort nu. Cicci kommer att ta väl hand om honom.
Det har varit en väldigt jobbigt vecka det här, nu vill jag bara ha lugn och ro.

En bild på världens finasteTa hand om varandra

Klicka för mer information om detta ordspråk! Aldrig älskade jag dig så djupt som när jag höll på att mista dig.


Vecka 15

Vecka 15

Vikt: 50 g
CRL: 8 cm
Full längd: 10 cm                 

I början av denna vecka är fostret 12 veckor gammalt. Huvudet är fortfarande stort i förhållande till resten av kroppen, men kan nu hållas uppe. Nu kan man se var håret kommer att växa. Utvecklingen av lungorna fortsätter och fostret andas nu in små mängder fostervatten. Att den kan göra det är avgörande för lungornas fortsatta utveckling. Salivproduktionen startar. Fostret sväljer också en del fostervatten och blir allt bättre på att suga efterhand som kindmusklerna växer. Fostret börjar nu så smått likna ett barn med runda kinder.

Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det lilla hjärtat pumpar 28 liter blod om dygnet. Detta kan verka mycket, men som jämförelse pumpar det nyfödda barnets hjärta på samma tid inte mindre än 350 liter! Händerna på fostret är nästan som de ska vara nu, men benen är fortfarande korta. Fostrets rörelser blir mer mjuka och kontrollerade och vissa kvinnor kan nu börja känna att det rör sig därinne. Men för de flesta dröjer det några veckor innan de kan känna något.

De höga hormonnivåerna hos kvinnan börjar nu plana ut och graviditetssymptomen blir därmed svagare. Kvinnans kropp använder dubbelt så lång tid för att smälta maten som annars. Den mat som tidigare tog cirka 50 minuter att bearbeta tar nu 130 minuter! Dessutom absorberas dubbelt så mycket vätska till maten, så det är inte konstigt om man känner sig uppsvälld.

På vissa kvinnor syns nu en mörk linje från naveln ner mot pubishåret. Den kallas linea negra och försvinner efter förlossningen. Toppen på livmodern (fundus) ligger nu högre än kvinnans höftben. Man känner det 8-10 cm under naveln. Brösten och bröstvårtorna på kvinnan växer och området runt bröstvårtorna (areola) blir mörkare.

 Det börjar synas lite nu. Fast det känns mest bara som en tjockis mage :)

Drogad

Har spenderat morgonen på MVC och gjort en sockerbelastning. Fick inte inta dryck eller föda på 12 timmar innan. sen dricka den där snuskiga sockerlösningen och sitta still och vänta i 2 timmar. Jag blev helt yr och matt... Nu är jag äntligen hemma och har fått i mig lite frulle, den var efterlängtad! Jag hade ännu ingen tendens till Diabetes iallafall, skönt. Saknade Satt-Sannas knä när jag satt där och mådde dåligt.

   bild från sista dagen på peace and love när Håkan spelade... blev lite trött där med...

I lördags var jag o Johan på bio och såg Flickan som lekte med elden. Den var lika bra som första filmen. Men de är nog tur att man läst böckerna innan annars skulle jag sitta och fråga Johans en massa frågor om handlingen hela tiden, och då blir han tokig på mig :) Ser fram emot sista filmen som kommer i November va(?).

 Tänk om var lika cool som Lisbeth Sahlander...

Nu måste jag vila för snart ska jag möta upp Burran på stan o gå på hemligt uppdrag!

Bajj Bajj sockerpajj!


Grattis Maya på 28-årsdagen!

           Ha en underbar födelsedag! Vi ses snart!!


Gräsänka

Medans Johan är i Hofors och åker Limousine(!) så kom jag nyss hem och ska slänga mig i soffan en stund innan John Blund kommer förbi. Börjar 07 imorgon igen. zzzzzz
Idag har jag mest hängt med pappa innan jobbet... Först kom han hem till mig på fika (jag åt frulle) sen åkte jag till stallet en sväng och sen åt vi lunch på favvohaket Carianna. Fast det är nog inget favvokan längre, eller oxå tycker jag mindre om maten nu för att jag nästan varit proppmätt de senaste ggr jag ätit där.

Linda håller på o retar mig i sin Blogg så nu ska hon få igen. Det är nämligen så att pappa var här i Falun idag för att köpa en ny bil. Och då fick han "cykel på köpet" och den ska jag få! Jag behöver verkligen en bra cykel för mina 2 jag har nu går knappt att cykla på.

Så Pilutta dig Linda, En Mercedes Benz bike, hur coolt är inte det?

                                    

Är nog inte en sån Racer som på bilden men den är säkert jättefin.
Ps. Linda, vi har inte glömt att du redan har fått din födelsedagspresent!


Ridtur i höstsolen

Idag gav jag och Maya oss ut på en fin tur med våra pållar. Vi fick som vanligt en utskällning av den arga tanten att vi måste plocka upp hästskiten efter oss. Våra hästar är väluppfostrade och skulle aldrig bajsa på gång/cykelvägen men för säkerhets skull så hade vi såklart med oss (stora) påsar som vi visade upp för henne och fortsatte vår färd. Hästarna skrämde upp varandra lite grann med olika läskiga vattenpölar och annat stoff. Men det som skrämde mig mest var när jag blev tvingad att gå över den läskiga bron för att komma över på andra sidan. Den är typ 1 meter bredd och 20 meter över en hårt trafikerad väg. I och för sig med staket kring, men när man sitter ca 2 meter ovan jord och hästen skulle hoppa till så far man nog lätt över det där staketet, landar hårt i asfalten och blir den blodpudding jag tilllagade i tidigare inlägg. Förr på den gamla goda tiden så gick vi alltid över järnvägen men det är strängt förbjudet nu.

                     


                


Jag får ta vara på min sista tid med världens finaste häst nu. Nästa vecka är han antagligen inte min längre. Det känns så sorgligt och hemskt att ha tagit detta beslut. Men han kommer att få det bra och jag får försöka gå vidare och förbereda en ny epok i mitt liv. Mitt och Johans liv.zzzzzzzzzzz...

Jobbar natt nu 3 nätter i rad, sjuuuukt jobbigt!Lyllo alla som får ligga i sina sköna sängar och sova...

Dagens måltid

Eftersom jag har lågt blodvärde så tänkte jag få i mig lite extra järn idag
Är man king i köket eller??


Ta damm!!
Eftersom jag för tillfället har lågt blodvärde så tänkte jag få i mig lite extra järn idag.  Med ett glas apelsinjuice till så kommer det sugas upp i kroppen och jag lä bli hur pigg som helst!
Med ett glas apelsinjuice till så lä järnet sugas upp i kroppen o jag blir pigg som en lärka igen!

Vill man inte äta blod varje dag så kan man ju komplettera med lite järntabletter istället


Debut

Hola!
Med mer tid som jag inte vet var jag ska göra av så ska nu även jag försöka mig på en bloggVälkommen till min nya blogg!


RSS 2.0