Förvärkar??

Ont det gör ont men det går...

Midsommar

Det verkar inte gå att Blogga från iphonen.. trist för det går ju så mycket snabbare. Men jag vet att det blir snyggare med riktiga inlägg från datorn. Och nu har jag iallafall fått fingrarna ur... och lagt över alla mina ca 1000 bilder från telefonen till datorn så jag har lite att ta av. Sen ska det beställas bilder också till riktiga kort som ska in i album, men jag drar på det för det är huuuur många bilder som helst, från oktober 2010 till nu..
 
Midsommarn blev Solig, härlig och intensiv!
Vi började på dagis i torsdags. Det var även Mejas sista dag innan hon gick på sommarledighet nu i 7 veckor.
Hon var så gullig och duktig att dansa! På kvällen åkte vi till sommarstugan i Myggsjön, där vi sov kvar i 2 nätter. Åt, umgicks och fortsatte dansen!
 
Mejas första "skolavslutning"
 
I morfar & mormors hylla. Lekte kiosk; "en stor glass, de blir halv 4 kronor!"
 
När knotten blev för jobbig åkte hela leklandet in under bordet som en mysig koja.
 
Och så blev det Midsommarafton! Samling vid stången!
 
Sverigedräkterna på barnen! (Jag sitter i bakgrunden och pustar i en stol...)
 
dans igen!
 
Svettigt! dräkterna av Selma & Meja!
 
På kvällen blev det bad i tunnan och god middag, jag halvdäckade med barnen framför tv:n!
 
Och på midsommardagen gick firandet vidare till Johans familjs stuga i Dala Husby. På med ny dräkt Mejson!
 
 
Häst & vagn med farmor.
 
Och meeera dans!! Men vid det här laget var jag heelt slut och satt i en stol med benen
i högläge. Tur farmor kunde dansa lite istället.
 
Helgen avslutades med gott tårtkalas hos Jandersson som fyllde år!
 
Inte så konstigt kanske att jag i stort sett sov hela dagen igår! Var helt slut.
Idag orkade jag ta oss ner på stan en timme iallafall.
Och när Johan kom hem åkte vi till Sågmyra på Lager 157 och shoppade lite, men mest jagade vi våran vääääldigt livfulla dotter. Antar att hon börjar få damp av att bara gå hemma och mest inne med mig eftersom det regnar hela dagarna nu.
 
Nu sova igen. Nätterna börjar bli mer och mer jobbiga nu. Svårt att sova, kissnödig stup i ett, svårt att hitta bra ställning, orkar inte vända sig, konstiga drömmar, bebisen lever om och trycker på. Men men, de står väl inte på..
 
Good night!
 
 
 

Testning

Hdfcvhjhefhjvcjhfvcfehjvhgjfj
 
Ipad??
 
 
 

Linda lunch

Lajkan har ju namnsdag idag - Grattis! Vi firade stort med en härlig lunch i solen!

Var till barnmorskan idag och hon sa att det nog är nära nu. Bara att vänta på värkarna.. Vi bokade in en ny tid nästa vecka och när vi sa Hejdå så sa hon "vi får se om vi hinner ses innan det är dags!"
Hjälp... Eller yes! Jag har ju försökt tagga ner för att inte gå och tro att det snart är dags, men nu späddes min förväntan på igen!

Midsommar i helgen! Och fint väder?! Härligt! Meja ska dansa runt stången i dagarna 3, med start på förskolan imorgon. Sen går hon på sommarlov i 7 veckor! Vilket innebär att imorgon är min sista ensamma lediga dag på typ for ever. Vad göra?? Gå på stan och spendera kanske?? Fast barnmorskan sa att jag bara ska vila och ladda nu...
Sova eller shoppa då. Sola kanske?

Good night!!


I'm so happy I'm so glad that I find you!

Nu så! Den fanns ju uppe på vårat ICA!!


Bomullsbröllop

Idag har jag och Johan varit gifta i ett år!! Tänk då var det bara bröllop bröllop bröllop i tankarna hela våren, nu är det istället bara bebis bebis bebis! Ja och lite annat emellanåt åt då kanske... Undra vad det kommer att vara nästa år?
Vi har firat lugnt här hemma ikväll med grillat och rabarberpaj ute. Sen film; Nobells testamente.


Fortsättning uteplatsen

Nu har vi lagt på en matta så man kan gå barfota, de gamla möblerna är på plats så länge. Sitter i hammocken nu, den är himla skön! Får jag som jag vill så går vattnet i den här! ;-)

Plockade en bukett av våra egna liljekonvaljer, det var i grevens tid för de sjunger på sista refrängen!


Vecka 38 och sprickfärdig!

Men det beror även på att jag har kolhydratladdat ikväll och tryckt i mig en hel pizza!

Såhär ser jag ut ikväll (ska snart gå och lägga mig!):


outfit: Tjejruset T-shirt strl XXL & Rosa mjukisyxor i plysch


Och såhär såg jag ut när Meja låga i magen vecka 38 (det är faktiskt det sista graviditetskortet jag tog med henne, för sen kom hon!):



"Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj" (Källa: Vårdguiden).

Om ovanstående stämmer så borde det här barnet följa samma mönster som Meja och isåfall komma någongång veckan efter midsommar!!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Vi blev väckta kl 2 av meja inatt. Hon hade kräkts ner hela sig och sin säng...
No fun at all!
Så det blev en sjuklig och lugn dag idag. Vi har mest legat i soffan. Har försökt få i henne vätska men det är svårt. När Johan kom hem "fick" jag iallafall åka till Kupan och shoppa lite. Skönt att komma hemifrån alla bacilusker ett tag! Vill verkligen inte få magsjuka nu när det närmar sig The Big födelseday!
Medan jag var borta så åt meja både makaroner och en smörgås... Sen däckade hon. När jag kom hem fick hon lite majsvälling. Än så länge har hon fått behålla det!! Hoppas hoppas att det fortsätter så!!!


Vår uteplats

Vårat pågående projekt sedan några veckor tillbaka är uteplatsen på framsidan. Och nu är det nog inte långt kvar till den är helt färdig. Måste bestämma oss för vad vi ska ha för möbler där bara!
Idag köpte jag 4 lyktor och hängde upp.
Jag bara shoppar och shoppar. Det är som att kroppen känner på sig att den måste gå på stan och spendera nu för snart är det för sent! Köpte en varsin tröja till mig och meja idag. Rean har ju börjat!!!
Och just när jag började få den vanliga ångestkänslan att jag slösat pengar så såg jag på mitt konto att både skatteåterbäringen och jämnstäldhetsbonusen kommit in! Så imorgon blir det Kupolen! ;-D
Man måste passa på. Ikväll har jag haft massa förvärkar så det står inte på. Brevet till barnmorskan är skrivet ikväll också... "det får inte göra ont, jag vill ha all smärtlindring som finns. Jag är rädd för att det drar ut på tiden, men det får inte gå för fort heller så jag inte hinner med eller spricker för mycket".... Herregud, det blir ju som det blir ändå...
Bara jag får en snäll barnmorska.
Men jag kan ju lika gärna föda på badrumsgolvet hemma också. Bara Gud vet!!!

Före och efter bild på framsidan än så länge. Det är alltså nytt att den är vit nu... Lägg även märke till hur min rabatt växt till sig!




Emy Little

Kolla vilket vackert bäddset till bebisen! Riktigt dala-härligt! Skulle vilja ha allt som de säljer!!


Gazpacho?

Jag älskar den soppan. Den är så spansk och somrig! Men i Spanien kan man köpa den i tetraförpackning, i sverige verkar det väldigt svårt att få tag på. Ok man kan tillaga den själv, men jag misslyckas alltid plus att grejen är att det ska vara enkelt och bara att hälla upp till lunch. Hittade en riktig god Gazpacho på Lidl för några år sedan men sen försvann den tror jag. Därför blev jag så glad när jag såg reklam Kelda hade börjat med en. Köpte på Ica och idag skulle jag prova den.... Grrr, den smakade bara som köpt köttfärssås, alltså allmän tomatblask! Och där hade jag stått och hackat tomat, gurka, lök och brödbitar... Min sökning går vidare... Och nu ser jag att Kelda tydligen har en till soppa som heter just Gazpacho spansk kall tomatsoppa... Och därmed blev hela det här inlägget förkastligt! Men frågan återstår; var får man tag i den j-kla soppan då!??? Den jag köpte hette bara tomatsoppa men stod på baksidan att den gick att äta som just en gazpacho...
Aja....


Fotbolls EM har startat!

...daaaah!
Medan "alla" andra kollar på det, så förbereder jag babyns ankomst. Har plockat ordning alla första kläder nu & det som får följa med till BB. Det är lite svårt att låta bli att lägga ner små rosa fina bodys och dräkter, så 2 rosa plagg fick följa ändå med IFALL det blir en liten tjej!

Går runt med en snutt innanför tröjan för att den ska få min lukt. Skulle så gärna vilja att den här babyn tar snutt & framför allt NAPP! Har steriliserat 2 st som jag oxå tänker ta med direkt till BB.

Idag har jag och Meja haft en soft dag hemma. Gått på promenad med våra vagnar och slängt lite sopor, ätit lunch ute och sen var vi iväg på en liten biltur efter att vi sovit 2 timmar middag.


10 år!!

I onsdags 6:e juni var det 10 år sedan jag tog sjuksköterskeexamen! Helt otroligt vad fort tiden gått!

Nu ligger jag i sängen med lite förvärkar, bebisen i magen sprattlar och trycker på. Börjar nog bli trångt där inne. Jag har bäddat min säng med blöjunderlägg ifall vattnet plötsligt går!

Meja spydde ner sin säng ikväll, hoppas det inte blir mer av den varan inatt! Vi har varit i Säterdalen och lekt hela dagen med hennes kusiner.

Utanför hörs det dunka dunka från Sea side festivalen i kålgårn. För 10 år sedan hade jag nog vart där själv i fyllan och vyllan och svängt mina lurviga.

Tänk vad livet förändras...

 


Grattis Patrik på studenten!

Studentfirande av Johans systerson i Hedemora i gasande sol idag.


1 månad kvar till Beräknad Födelse!

Det närmar sig den Stora dagen, fast när det sen väl blir kan vi aldrig vara säkra på! Men kanske dags att börja packa bb-väskan snart! Oooh spännande, roligt och läskigt på samma gång! Och tvätta alla små bebiskläder måste jag också göra! Mycket rosa är det, hur ska det bli om det kommer ut en pöjk??!

Stammen var här och hälsade på idag. Vi åt lunch och sen gick vi och hämtade Meja från dagis. Det är en ganska lagom promenad, men det spände till i magen ibland så Ida blev rädd att jag skulle lägga mig i gräset och föda!

Sen hade jag bakat en smarrig rabarberpaj som vi nästan satte i oss hela. Och sen kom Maya förbi och hjälpte oss lite mer på traven.
Mejson for runt på gräsmattan och visade stolt upp sin fina ring som hon fick på sitt första besök hos tandhygienisten idag.

Nu ligger vi utslagna i soffan och kollar på fotboll. Eller jag kollar inte, ska nog läsa något istället.

Good night

 


Grattis Tvillingarna 2 år!

Jag är helt slut efter helgens alla (2) kalas! Igår i Västerby med våran faster från Spanien & idag Molly & Mys 2-årskalas i Myggsjön. Tårta & fiskdamm och ca 30-40 pers i 2 små rum :-)

Och så nu när man äntligen trodde man skulle få sova så började BigBrother finalen! Kollar så länge ögonen hålls uppe!


Vecka 36

Vi är i Västerby.
Magen växer. Jag väger nu 72 pannor!
Men tror ni inte som jag och Meja att det är en lillebror där inne??

Jag och pappa var ute och åkte en stund på kvällen. Vi var in till vår släktgrav och sen körde vi ner på åkrarna och jag knäppte av några kort.
När jag längtar "hem" då är det ofta sånna här bilder som dyker upp på näthinnan. Så här djup blir man när man är på smällen...


RSS 2.0