Januari in insta

Sista dagen på årets sista månad. Startade upp året i hälsans tecken. Började äntligen skejta på mina nya skidor, gick ganska katastrofdåligt och var mycket jobbigare än jag trodde. Men efter en lektion av mitt kusinbarn Bo så fick jag iallafall veta Hur de olika växlarna går och när de ska användas. Nu är det bara öva öva! Men just därför blev det -20 grader och nu försvann snön istället plus att jag blivit lite sjuk... Vi som dessutom har tjejvasan som närmar sig med stormsteg! Bara 23 dagar kvar! Har inte åkt något sedan våran tjejhelg i Sälen vecka 5. Det måste ha varit månadens happening! Skidor, systrar, Sanna & Högis! Oslagbar kombo!! Min första utgång sen Alwin föddes. Lovely! Johan var så gullig och hade hand om våran bebis hela helgen, jag behövde bara komma med lite mat (= mina bröst) då & då. Alwin som denna månad fått sina första två tänder! Fyllt 7 månader. Sitter stabilt. Äter oftast olika puréer bra till lunch. Och vi kämpar med att lära honom att Välling är det godaste som finns! Går sådär...
Ett sportigt januari som avslutas med en förkylning. Tar en vila sen kör jag hårt igen! Hoppas jag! Beach 2013 here we come!
Sommarens semester på Gotland är nu bokad!! Wiehe vad kul! Mina systrar och våra familjer, 6 vuxna & 6 små barn alltså!


Fjädrar!

Note To My Self:
Tvätta aldrig mer en dunkudde i tvättmaskinen! Kuddjäveln gick sönder i maskinen och fjädrade ur sig totalt!
Fy fan! Fjädrar överallt i tvättstugan!
Alla kläder som tvättats ihop totalt infjädrade. Stopp i avloppet. Översvämning. Fjädrar överallt!!! Klockan 22:00 en söndagskväll. Kul. Som tur var kunde jag bevisa för J från kuddens tvättråd att det var 60 gr maskintvätt.
Om någon vill ha en fjäder i hatten så hör av er jag har tusentals!


Mina små sjuklingar

Andra dagen vi är instängda och barnen är sjuka. Och typ -22 grader ute. Kommer nog bli dampkänslor till kvällen! Men så länge övar vi nappflaska. Snyter snor. Torkar spyor. Tvättar. Leker och matar alla dockor. Målar naglarna. lägger pussel. Suger på allt som kommer i vår väg (mun). Ser på film. Sover lite. Står lite planka. Tittar ut på den klarblå himlen med strålande sol idag.


Påminnelse om du möter en dumming


Vart e vi på väg?


Pannkaksbus

För att få våran lilla piga att äta så får man vara lite busig ibland.
Som när vi steker pannkakor ihop och äter upp de direkt på diskbänken med nått gott till. Då äter hon. Bus!


Bebispure'

Behöver jag säga att jag är rätt nöjd över mig själv?


5-minuters

Okej jag booooorde verkligen inte göra detta inlägg. Ni vet, man ska inte ropa Hej.... Iallafall bestämde vi oss för att köra femminutersmetoden första gången på Alwin ikväll. Ställde in oss på en asjobbigt kväll. Kl 19 ammade jag honom och la honom i hans säng, drog Kalle kanin i svansen (speldosan) och sa Godnatt. Han började gråta efter ett tag. Var in fem minuter senare och klappade lite på honom och sa Godnatt igen. Blev lite lugnare. Gnydde ett tag. Men sen. Har det varit tyst! Helt ofattbart. 3 timmar har det snart gått och jag vet inte vad jag ska hitta på här nere. Och mina bröst spänner och vill bara tömma sig! Men jag har med detta inlägg inte ropat Hej. Är helt och hållet inställd på att detta var en engångsföretelse.


Skridskopremiär

Igår var vi på Runn och Meja testade skridskor för första gången. Det var svårt. Bambi på hal is. Stoltast var nog gamla hockepappan!


Pigan Lina

Leker med sin kassaapparat


Julgransplundring

Jag blir så less på http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">blogg.se från iPhonen. Funkar oftast bara att lägga upp en bild till varje inlägg... Ska testa flera ännu en gång, se om de funkar.

I fredags var vi i Myggsjön och dansade runt granen, kastade ut den och slog sönder våra pepparkakshus och knaprade i oss dem. Sedan blev det fiskdamm!


Dagens

Fyndade en ny tröja på hm idag. Pärlemor paljetter, Love!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2013/pic_50ef186addf2b31bf5ba3384.jpg" class="image">


Hävlig

Från att Alwin fyllde ett halvår så sa det bara POFF! Och så kunde han en massa nya grejer. Det började med att han fick sin första tand, strax efter nyår uppe i Sälen.

Sen har han börjat ta sig fram här i världen. Någon slags begynnelse till ålning. Meja stör sig på det. Om jag lagt honom i babygymmet först och han kravlar sig därifrån, ca 1 meter bort, Så skyndar hon sig att dra honom tillbaka till gymmet igen. Detta är såklart inte ok. Jag har sagt åt henne. Och Alwin är som vanligt så snäll och säger inget utan tror på Allt syrran gör med honom.

Imorgon ska vi till bvc på halvårskontroll och vaccin. Shit, han kan ju inte sitta kom jag på då. Vi ligger mest. Eller är ute o far. Eller sitter i barnmatstol. Det blev en intensivkurs igår och lite idag. Och nu är han ganska stadig. Vill ju inte direkt få en anmärkning i journalen att han inte kan sitta. Gudars!

Det som däremot går kasst är läggningarna på kvällen. Jag får springa som en tätting upp för trappen, in med en patt i munnen på honom, han ammar lite och somnar om, och så smyyyyger jag ut igen,,,.. Efter 20-30-40 min, samma procedur igen. Nu har jag gett upp och ligger bredvid honom i sängen. Johan får se klart på kvällens rulle själv.

Godnatt


Solen i ögonen

Och spilld (bröst)mjölk överallt!
Friskt i luften och på väg mot årets första mamma bootcamp!
Vad gör vi? Nu kör vi!!
Så mycket härlig energi!
Plankan here we go again!!


RSS 2.0