Alwin 5 månader idag!

Den här månaden har gått rasande fort! tyckte det var nyss jag skrev 4-mänaders inlägget.
Vid den här tiden fick Meja sin första tand kommer jag ihåg. Det har som tur var inte Alwin fått än.
Men han har börjat småäta lite nu iallafall. Lite gröt. Lite pot-morot puré, lite smaksensationer, lite majsbågar. Kladd och kladd. Jag säger som min farmor (4-barns mor) sa: " det värsta som finns är att lära en unge att äta!" Men det går ganska bra. Tänker fortsätta amma på en månad till sen ska jag ta tag i maten på riktigt.
Idag böt vi till sittdelen på vagnen. Och oj vilket utrymme det plötsligt blev! Kul att komma upp och se världen också!
Leksaker och bitgrejjer har börjat uppskattas mer och mer nu. Lägger man fram en grej så tar han den med handen och försöker tugga i sig den.
 
Meja är mest som oftast i full färd med att leka att hon är på väg till Västerås på dans.råga mig inte varför.
 När hon inte ser på nån Astrid Lindgren film då. Hennes favoritfigurer har hittills varit. Först Lotta. Nu ett längre tag pigan Alva i Madicken. Och idag möt hon till pigan Lina i Emil.
 
Nu drar vi snart till Sälen och döper våran lille prins!
 
 
 
 

Morgonstund

Har sällan guld i mun!
Meja har ju tvingat upp mig/oss exakt kl 6 hela sista året typ. Inte ok (som Busk skulle ha sagt).
Nu har renoveringen av badrummet uppe börjat så det kommer gubbar/killar hit och jobbar kl 7.
Gissa vem som då fortfarande helt plötsligt tar sovmorgon när vi ändå måste upp och ta emot dem/ se snygga ut?!
Mejson!
Kl är nu 6:45, jag kliver upp. Ensam.


Fotografering

Ett smakprov


40,5

Hade lille Alwen i feber idag. Första gången han är sjuk förutom lite snorig då och då. Han har fått Alvedon och nu ligger vi och ammar igen så han får i sig vätska och näring.
Lille plutten!
Jag och Meja hade hemmafru pyssel i förmiddags. Gjorde om lekstugan till en skaparverkstad.
Så nu är äntligen årets dörrkrans bunden och klar!


Så kan det vara

När Meja döptes, för över 2 år sedan, så fick hon en fotografering i present av Johannes & co. Vi blev jätteglada, verkligen en bra present. Men det tog lång tid innan vi kom oss för att nyttja den. När Meja var 5 månader blev jag ju "pålurad" en annan fotografering. Och sen blev det vårt bröllop när hon också fastnade på en del fotografin. Och 2 fina skolfoton. Sen kom Alwin till världen och jag tänkte; Perfekt nu måste denna present utnyttjas, ett syskonfotografi! Som övergick till ett helt familjefoto istället. Som tur var hade det inte gått ut. Och ikväll brakade vi iväg till fotostudion. Meja i sin nya madickenklänning som mormor sytt upp, Alwin i finbyxor & hängslen. Jag hade lyckats locka hela håret. Johan såg också (som vanligt!) bra ut. Vi var i tid och laddade. Trodde jag.
Det blev k-a-t-a-s-t-r-o-f! Meja ballade ur totalt och vägrade att sammarbeta. Våra lockbeten funkade inte alls. Inget var kul. Fast hon sovit middag och ätit bra hela dagen. Sen Alwin. Kanontrött. Orkade knappt hålla huvudet upp. Gnällde. Försökte amma honom. Förgäves. Vi fick till några halvbra kort när alla faktiskt kollar in i kameran och hälften inte ser ut som att världen håller på att gå under. Men ingen bild blev perfekt. Så vi ska tillbaka. På måndag. Phu!
Alla var helt slut när vi kom hem. Jag gick och la mig med Alwin kvart över åtta och som tur var somnade han snabbt så nu ligger jag kvar och surfar lite.

Lyckades inte ta en enda egen bild heller, såklart, när vi för en gång skull var uppklädda hela bunten. Men ni får på mitt snygga hår här iallafall.

Godnatt finisar! ;-* thihi


Alice kalas

Var vi på i helgen.
Vilken fest.
Vilket slag.
Alla var där.
Jag menar Folke Fornlöf var t.o.m där!
Ruben (à la nya Leila bakar) hade gjort det så perfekt fint och bakat underbara tårtor och jättegulliga små fina kakor.
Kalasets huvudperson som älskar att äta var i himmelriket.
Jag åt så mycket gott så att min behå tillslut spräcktes och brösten hängde ut.

Dagen efter var barnen nästan som lite bakis. Meja fick tex 39 graders feber. Det enda de gick med på att göra ( betongkepan ni vet..) var att gå och tjena på några får. Kul.


Vidgar sina vyer

Så var det dags. Min stora bebis.


RSS 2.0