Blev ett besök hos Lajkan och hennes twins idag. Lek, mat och häng. Nästan som förr i tiden när vi var föräldralediga hela gänget. Nu hade vi bara tur att deras förskola var stängd för dagen så vi fick komma dit och joina.

Sen har vi haft äkta fredagsmys här hemma ikväll. Sånt man annars läser om och föreställer sig hur perfekt alla andra har det. Men idag fick vi nog till det själva också. Gjorde egen pizza (och nu snackar vi även degen från scratch) och till den ett glas rött. Meja skrattade och hjälpte till att slänga skinkbitar, paprika och annat på degen och åt med god aptit sen. Lillebror var nöjd i sin babysitter och log under hela måltiden. Hela middagen förflöt väl och jag och min man kunde lugnt summera veckan som gått och planera för helgen, vem som ska ha vilken morgon osv. Allt utan att bli osams. Sen låg vi alla 4 i soffan och kollade på postkodmiljonären och dobbido. Blåste lite ballonger (meja vet inte att jag ställer upp mest för att jag tränar mina inre magmuskler) och släppte iväg dem med fisljud. Trivsamt.

Och Linda ta aldrig kort på mig ur grodperspektiv igen! Jag har komplex så det räcker ändå.


Kojjdag

Eller iallafall förmiddag. Jag och Alwin har varit till dagis och lämnat Meja. Nu har vi dragit för gardinerna och stängt av ljudet på telefon. Sova fram till lunch hoppas jag!
Känner mig helt slut. Trött och träningsvärk i hela kroppen. Var ju på första mammaträningen i tisdags, jättekul! Och igår gick jag och Åsa ute och gick över 2 timmar med vagnarna. Så de får bli en vilodag nu. Kl 13 ska jag på återkontroll på BVC och sen hämta Mejson = fullt ös!

Godnatt el förmiddag....


Lekstugan har kommit!

Meja is in heaven av glädje! Hon älskar verkligen att gå och pyssla, plocka, duka upp för fika, ha dockor, vagnar och sälja glass. Allt man kan göra i en lekstuga. Fram till idag hos andra. Men nu har hon äntligen fått sin egen!
Hon har redan hunnit bjuda in 2 grannbarn på fika. Och fönster går att öppna så man kan leka kiosk!

Det var lite bök att få den på plats. Men nu står den där och väntar på att bli målad.


Alwin 2 månader

Prinskorven växer. Nu har han snart inga kläder för han växer så snabbt!
Annars är det mest fortfarande bara äta och sova som gäller. Och så lite skratt och lek med syrran emellanåt. Han verkar faktiskt redan se upp till henne! Jag tror inte riktigt han förstår vad han utsätts för när hon sätter sig bredvid honom med doktorsväskan i högsta hugg. Men det blev bara ett blodtryck på armen den här gången.


Västerby

Ny vecka! Vaknade och solen sken. Så vi drog till mormor och morfar och hälsade på.
Nu sover Alwin och jag och Meja leker med Lego. Hade glömt hur mycket roliga grejer de fanns i legolådan!


Vackra ljus...

Undra just vem som har vart i farten här? Lite höstpynt... Ja nått ska väl alla dessa oanvändbara nappar nyttjas till!


En hyllning till Moder Jord

Du är fantastisk hela du!Amma amma aaammma

Mejson gör oxå ett försök, men det gick inte så bra... Lillebror undrar bara vad tusan den är frågan om!


Welcome back kära mittbena

I veckan var Den blivande hårfrisörskan Erika här och fixade min utväxt. Tusen tack! Så äntligen kan jag ha utsläppt hår igen! Håller väl i några veckor och sen blir det knut på huvudet igen. Mitt hår har blivit så himla långt. Men nu undrar jag bara; när kommer den där fula stubben som man brukar få när man ammar?


Loppisfynd

Jag och barna har varit på områdesloppis, gick dit med dubbelvagnen. Hade tur och hittade typ precis det jag var ute efter= lekstugemöbler bord, stolar & docksäng för 150:- + doktorslåda för 10:-! Och lite små pojkkläder! Hade kunna gått hela dagen men tillslut var vi typ en timme bort. Ungarna började balla ur. Jag med. Som tur var kunde Johan komma och hämta oss. Nu amma färdigt och sova middag tror jag.


Alwins första vändning

Och jag fick det på bild!


Babygymmet is back!

God morgon måndag och ny vecka!
Vi startar dagen framför Pippi Långstrump. Meja sov till ca 7:15, helt ok! Idag ska vi bara ta det lugnt och förbereda dagisstarten imorgon och märka lite grejer. Kanske gå på promenad och leka i gymmet.


Back to reality

Jag vet jag är kass på engelska. Ingen aning om vad jag skrev där uppe!

Imorgon börjar iallafall verkligheten.

Sedan Alwin kom till världen (över 7 veckor sen) har Johan vart hemma och vi har hjälpts åt med det mesta i hemmet. Eller i stort sett har han skött Meja och jag Alwin. Imorgon är det jag som går upp ca 6 när Mejson ropar och Alwin lä väl få pula upp han med antar jag. Vi har trynat till ca 9-10 hela sommarn. Men jag känner mig lite pepp oxå. Ska bli skönt o kul att få in lite egna rutiner och på tisd ska meja tillbaka till dagis också. 15 timmar i veckan. Då får jag och Alwin lite egentid. Har anmält mig på "mamma baby träning" nu inför hösten. Känner att det är dags att försöka komma igång och få nån reda på den här kroppen igen!

Igår och idag har jag och Alwin haft hårdträning med napp. Det börjar ta sig, tänker inte ropa HEJ än men hoppet är tillbaka att det kanske kanske kan lyckas...

Igår hade vi Ännu en kräftskiva. Här hemma den här gången. Med båttema. Alla var typ utklädda till seglare/kaptener. Jag var pirat!


Snyggaste stövlarna

Äntligen har jag de i min ägo!!!
Såååå fiiina!
Nu ru sattsanna kan vi mingla även i regn!


Alwin 7 weeks

Det har han firat med att visa att han är stark som en oxe! Se så han kan lyfta huvudet nu!


Handsprit

Ibland längtar jag tillbaka att få jobba litegrann. Då kan jag ta ett sprut sånt här och smörja in händerna med. Sen kan jag gå tillbaka sätta mig och amma och njuta av min mammaledighet igen!


Bajsbloggar lite igen

Vad sjutton gjorde jag innan min iPhone? Hur mycket tid måste jag inte haft? Och hur mycket onödig info om allt och alla måste jag ha missat under tex amnings-& toalettstunder?
Och inga snygga bilder kunde jag sitta och fördriva tiden med att knåpa ihop. Som de här:


Ännu en liten kräftskiva

Det blir 3 helger i rad nu. Det gäller att passa på! Men igår blev jag lite äcklad mot slutet när jag satt o sörpla och sprätte med stjärtar, klor och spa. Det är inte s fräscht egentligen...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_50276b2de087c30ad4000034.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_50276b2de087c30ad4000034.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_50276b2de087c30ad4000034.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1383227/images/2012/pic_50276b2de087c30ad4000034.jpg" class="image">


Mejas favorit

Mormor!


Alwin 6 veckor

Han är med mig natt som dag. Till och med på toaletten! Sitter där nu och han sover så sött i bärsjalen... Det är roligt nästan jämt... Har för mig att meja oxå hade en sån här period när bara famnen dög och aldrig ville ligga längre stunder själv i vagn/säng. Många säger att jag skämmer bort Alwin. Men hur kan man skämma bort ett spädbarn på 6 veckor? Jag tror mer att det gör de till trygga individer att få vara nära. Nu vet jag oxå att den här bärtiden bara är en kortkort period i deras liv så jag kan bära. Snart är han så tung. Och snart sitter han väl uppe i skogen och tjuvröket och tycker att morsan är en tönt!
Vi fortsätter träna med napp men det går bara sämre och sämre... :-( har testat diverse nappar och ingen duger för mr perfect!

Nu ska jag försöka torka mig, få se hur det slutar.. En stycke Alwin ner i toaletten kanske??


Dalarna

Mejas nya favorit"bok" är Telefonkatalogen, den lokala - det är den enda vi har hemma. Hon kallar den för Dalarna. säger att hon letar bilder i den och frågar vad det är för något på de få hon lyckas finna. Men jag tror det är ganska bra. Hon har redan lärt sig flera städer. Ikväll satt hon och "läste" på grov dalmål "Leksand, Hedemora, Sälen". Sen skulle hon absolut ha med Dalarna i sängen, annars brukar hon sova med en liten pixibok (ja förutom lilla Anna & Kalle kanin då och numer även rosa snutten).

Dessutom var Jandersson här igår och kapade jäntans lugg. Så nu ser hon ut som en riktig mas i håret!


Kräftskiva

Igår åt vi kräftor på Rubens place. Jag fick äran att ha skrotnisse i bärselen och slaffsa kräftstjärtar, klor och skal bäst det gick. Mycket gott iallafall! Och så många smarriga tillbehör för att inte tala om smågodiset efteråt!


Men morsan...

... Måste du ta kort på mig heeela tiden? Ge dig nu, Låt mig få sova ifred!


RSS 2.0